torsdag 8 mars 2012

Vilken sort är du?

Vad är det med trädgårdsfolk och krukväxter inne? De flesta man pratar med är inte så intresserade av dom (krukväxterna alltså, inte trädgårdsfolket, vi är ju oerhört intressanta!) Man skulle ju kunna tro att har man ett växtintresse så ser man spår av det inomhus också. Verkar inte vara så enkelt. Är vi två skilda folkslag? Trädgårdsfolk och krukväxtfolk? Två sorter, eller arter rentav? (Nä, nu tänker jag nog för mycket på oviktiga saker, blir så när man är inne på sin andra månad av sjukskrivning....KRRRRRRRRRRRR)


Hos mig bor det mest orkidéer inne. Dom gillar jag, och jag tror inte att jag är ensam. Är man trädgårdsmänniska är det orkidéerna och andra växter som inte behöver vattnas och uppmärksammas så mycket som letat sig in på brädan. Är man krukväxtmänniska är fönsterna fulla av små älsklingar som ska vårdas och pratas med varje dag för att inte döden dö.


Finns säkert någon psykologisk förklaring på detta fenomen. Något liknande förklaringar på skillnaden mellan hund- och kattmänniskor... För fack måste vi ju peta in varandra i. Annars blir det lite för farligt och ohållbart att göra något så enkelt som att leva.

Ett skirt undantag. En innefavorit som jag fått av RosenvitAnna. (Du kan väl lägga en kommentar om vad den har för namn, Anna,  för jag tror inte att det jag kallar den är det rätta, Ludenbenbräken)

Lite lustigt är det ju ändå, inser jag, att jag inte är något vidare för krukväxter inomhus. Jag sitter ju med en hög växter för övervintring. Där älskar jag ju att gå och pilla hela vintern. Där vårdar jag ju mitt trädgårdsbehov när jag inte kan göra det på samma sätt utomhus. Inget verkar trots allt vara svart eller vitt i krukväxtdjungeln.

3 kommentarer:

 1. Ludenbenbräken eller varför inte Tarantellsafsa? Med andra ord har jag inte en aning om vad den heter. Tålig som tusan så kanske är den släkt med orkidéerna...

  Kramar
  Anna

  SvaraRadera
 2. Jag har inte speciellt mycke krukväxter inne...de jag har är pelargoner o svärmorstunga samt några orkideér.
  Annars tror jag nog det syns lite på tavlor o alla trädgårdsböcker i bokhyllan att jag är en "trädgårdstok" ;-)
  KRAM från mig!
  ps.jag har ju min svala veranda iof. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, det här var mitt i prick känner jag. Stort trädgårdsintresse, förrådet fullt av uteväxter som måste övervintra inne och i huset....taadaaa...orkidéer! :-)

  /Mia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.