lördag 24 mars 2012

Bönhörd av högre makter

Att bli bönhörd är ju något alldeles fantastiskt att få vara med om. Jag minns sommaren 1994 då jag satt  på stranden och bad till en högre makt om enbart pojkar när det en dag var dags för mig att reproducera mig. Vips! Redan våren efter dök den första upp som sedan har följts av ytterligare tre. Nu har det hänt igen. Inte att jag reproducerar mig men att jag blivit bönhörd! Jag bad om mera trädgårdsprogram på TV och nu plötsligt är dom så många att jag får använda boxen för att spela in dom, annars hinner jag inte med!

På tisdagarna visas BBC's underbara 'Gardeners world' ('Året i trädgården' heter serien på svenska) i hela härliga 23 avsnitt.

Gardeners world title.JPG

Englands egna Gunnel Carlsonwannabes Monty Don, Joe Swift och Carol Klein matar oss med massa bra att veta och tips. Ett klassiskt engelskt trädgårdsprogram som ÄNTLIGEN hittat vägen till Sverige.


På onsdagarna har vi fått se ännu en BBC´s produktion, 'Den njutbara Trädgården'. Här får vi följa Alys Fowler när hon petar runt i sin lilla, mycket engelska, trädgårdstäppa. Bara ett program kvar tyvärr, det kommer jag att sakna. Istället får vi titta på 12 nya program av 'Trädgårdsfredag' som nu blir 'Trädgårdsonsdag'. Hur blir det?

Kan kanske jämföras med minsta Videkvistens funderingar över lördagsgodis...Han har varit väldigt engagerad i fenomenet att tag nu och pratar mycket om hur långt det är kvar till lördag m.m. Ordet lördagsgodis är något nytt i hans värld och har blivit oerhört spännande. Häromdagen kom han ner från övervåningen där han spenderat en stund med storebröderna. Han var märkbart upprörd. "- Mamma, mamma, vet du vad!!? Love har torsdagsgodis!!" (Jag blev inte lika upprörd, är man 17 år får man ha vissa hemligheter för sin mamma...)

Trädgårdsonsdag

Sedan får vi vila, jag och boxen, ända tills på söndagen klockan 19. Då är det nya avsnitt av 'Trädgårdstoppen'. Goa godisbullen Peter Englander fnittrar runt och visar oss en hel hög med svenska trädgårdar, 20 stycken närmare bestämt. Vem ska vinna i år? Ärligt talat så funderar jag inte alls på att det skulle vara någon tävling när jag tittar. Tycker liksom inte att det går att tävla i trädgård.


Så inte kan vi trädgårdsberoende klaga på TV-tablån nu. Vi har blivit bönhörda! Tack, högre makter.

5 kommentarer:

 1. Ja många bra program finns det nu :-) men jag hade hellre ägnat den långa vintern åt dom ...å andra sidan kunde ingen veta att våren skulle komma i mars heller :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Det är alltså dig man ska be om man vill något väldigt mycket:-) Jaa dator + play går varm på köksbänken för att hinna se allt.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Amen! ;)
  Och ja, den njutbara trädgården kommer jag sakna. Men imorgon börjar Odla med p1, det ser jag fram emot, radioälskare som jag är.

  SvaraRadera
 4. Hur har jag kunnat missa "Året i trädgården"?! Tur du informerar om så viktiga fakta. Tack! Kollade på Play, avsnitten ligger där. Puh, så skönt...

  En härlig (trädgårds)vecka önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Massa härligt att titta på! Tack för tipsen!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.