lördag 31 mars 2012

Intorkade pionknoppar

Jag tänker droga min dillpion i år.

Jag är så vansinnigt trött på att bara få bladverk och ihoptorkade knoppar. Jag frågade om detta när jag var nere i Alnarp och lyssnade på en föreläsning med Kenneth Lorentzon. Lösningen var en Atamondrink sades det. Har hört talas om detta recept mot svamp, så kanske det kan funka.

Atamon Konserveringsmedel

Vad är det jag ger mina växter om jag häller en dos Atamon över? Konserveringsmedel bestående av bensoesyra och natriumbensoat.

.Strukturformel

Ok, inte mer än det, då kan jag ju vara lugn. Bensoesyra finns naturligt i lingon, hjortron och tranbär (då kanske man skulle kunna plantera det bredvid istället, om dom nu skulle trivas i samma jord?) och natriumbensoat kan i kombination med vissa färgämne ge upphov till hyperaktivt beteende.

Strukturformel

Alltså måste det vara så att knopparna på pionen kommer in i något slags hysteriskt beteende av superblomning efter behandlingen. Eftersom blommorna är röda. Eller röda är dom ju inte förrän dom väl slagit ut. Hur blir det då? Känner natriumbensoaten av den röda genen redan innan den syns liksom....

Farligt kan det ju inte vara iallafall. Vi stoppar ju sylten och saften fullt av Atamon i vanliga fall. Och det är ju bara i kombination med askorbinsyra som det kan bildas cancerogena kolväten som bensen... Kontentan är ju då enbart att sålänge jag inte planterar C vitaminrika växter intill pionen är det ingen fara.

Benzene circle.svg


Det enda jag egentligen undrar och funderar kring är två saker. Varför det är en hysteriskt skrattande (skrikande) asiat på förpackningen som görs i Danmark (närproducerat, yesss!) och kommer denna kur att fungera?

4 kommentarer:

 1. Ja varför är det en asiat? Och varför är han så glad?
  Ska bli spännande att se hur det går.

  SvaraRadera
 2. Oj. Jag blev helt snurrig av inlägget. Förstår du verkligen allt du skrivit?! Det blev för invecklat för min hjärna. Men även om det verkar komplicerat och kemiskt så låter det - bra. Det gör det ;)

  Lycka till!

  PS Tujan känns mer och mer som "taget". Tack för infon!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅ Jisses jag blir ju helt sjuk av att titta på din pelargonlista ;-) Eller nej inte på riktigt för mer sjukdommar vill vi inte ha nu.... det ena har avlöst det andra hemma hos oss.
  Hört ryktesvägen att du är back to work nu, ser fram emot att träffas och prata ikapp lite!
  Kram
  Mari

  SvaraRadera
 4. Ha ha jag hoppades sååå att nån skulle fråga om kakreceptet :-) har väntat hela dan ;-) på det.
  Jag lovar det kommer...jag har en plan :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.