lördag 31 mars 2012

Dagens planer. Inställda pga iskyla

Dagens plan var att bygga ett såll. Än har jag inte kommit ut för att börja. Det har blivit att kura framför brasan isället. Misstänker att jag blir kvar här. Häromdagen satt man på altanen i 25 graders värme och nu vill man inte ens gå utanför dörren för den vinande iskylan! Solen verkar försöka sig igenom men den kunde ju faktiskt ansträngt sig aningens mer. De 5 ynka graderna känns som minus. Jag stannar inne!

Jag började gräva ut den kompostbingen som känns färdig att pytsa ut i rabatterna förra veckan. Insåg ganska snabbt att jag kunde behöva ett såll eftersom någon lyckats lägga i lite stora kvistar och dagliljeblad som av någon anledning är svårsmält i komposten. Denna någon kan mycket väl vara jag. Speciellt med tanke på att 99,9 % av det som hamnar i komposten läggs där av mig....


Hade i tanke att göra en träram med kycklingnät, lagom stor att ha över rullebören (skottkärran, för er som tror att ni har ett mera sofistikerat språkbruk). Eller kycklingnät blir för mesigt i sammanhanget? Det kanske behövs sådant där kraftigare grovarbetarnät för sådana här doningar. Erfarenhet någon?


Nä, som sagt, jag ställer in dagens pysselplan och sitter kvar framför brasan. Bredvid mig ligger boken jag håller på att läsa och en oläst trädgårdstidning. Eller två faktiskt. Jag kommer att klara mig, jag lovar. Jag kan ju alltid titta ut då och då på vårväxeriet...


Kul med en ny följare! Hej Linda V, välkommen in till mej.

5 kommentarer:

 1. Ja fy tusan vad kallt det är! Jag kör på omplantering hemma - det behövs ju också.

  SvaraRadera
 2. Riktigt busväder här också. Kallt och blåsigt men igen snö tack och lov. har skolat lite frösådder...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas innerligt att du klarar dig framför brasan (näe jag är inte alls avundsjuk). Förstår att ni vid havsbandet haft det kallt idag...då har det varit lite bättre 3 km längre in för här har det gått att vara ute i värmen (visserligen underställ, fleece, halsduk i flera varv, tjockjacka, tjockbyxor, mössa och vantar).
  Ser att ditt söta "Lisbet gräs" också blommar.

  Kramar till tusen
  Anna

  SvaraRadera
 4. Ja fy för den kalla vinden idag, blev inte så mycket tid som jag ville i trädgården. Jag ska kolla igenom din lista, har inte så mycket bytesvaror så det får bli köbe! Någon ska ju tjäna pengar också! Återkommer i ärendet:-)

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 5. Du skriver väldigt underhållande :-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.