fredag 2 mars 2012

Arborister och Alys Fowler

Sista (sista?! Senaste kanske) stormen klöv en av björkarna uppe på Sjövik. Den stod kvar, men med de två stammarna vajade skrämmande. Eftersom den stod lite illa till, på ena sidan sjön och på andra en liten "hamn" funderades det en hel del på hur den skulle fällas. Tillslut blev beslutet att anlita en arboristfirma, trots sambons förkärlek för trädhuggeri (grrr!).

Tyvärr inga bilder på själva avverkningen utan bara på av en del av trädet efteråt.

Vilket arbete dom har, arboristerna och jisses vad duktiga! Dom vinchar, vajrar och klättrar runt i trädet. Helt galet imponerande! Inte konstigt att det krävs 2 års utbildning för yrket.

Häromdagen fick jag ett påminnande meddelande från en omtänksam sambo (se nedan, funderade sedan på om det kanske var texten underst som kanske var huvudsaken....)


Jag är en usel människa på att hålla reda på vad som går på TV. Det är ju nästan bara trädgårdsprogram jag tittar på och det är man ju inte så jättebortskämd med. Då glömmer man ju liksom att kolla TV tablån också. Tack vare sambon missade jag nu inte detta. Ett riktigt gillaprogram! Ser fram emot att se resten av de 6 avsnitten. Österlenska trädgårdar i SVT2, som var det senaste i genren, hade man ju hoppats på skulle vara godis men....man kan väl säga att även en novis märker skillnad på hög- och lågbudgetproduktioner... Har alldeles alldeles för mig att jag läst att någon annan trädgårdsproduktion skulle börja framöver i vår (eller det är som jag drömt?). Håller tummarna!

5 kommentarer:

 1. Håller med dej! Dom är duktiga trädklättrarna!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 2. Jag gillade "Den njutbara trädgården" och Alys Fowler. Hon var sådär lite lagom skön och hippie-aktig. Sedan kommer nog att "Trädgårdsfredag" att ta över på denna sändningstid. Jag har läst att det ska sändas på onsdagar istället. Undrar om det kommer att byta namn?!

  Ha en finfin helg. Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin utsikt vid Sjövik. Det känns som om du tankeläser mig för visst ligger säkert tvätten kvar på måndag också. Nu projekt städning i vårt andra hus med garage delen som första anhalt så jag kommer åt att plantera om pelargonerna:-)

  Trevlig helg

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 4. Är imponerad att sambosen kunde hålla händerna från motorsågen.

  Kramar en masse till er
  Anna

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken bild! Jag var helt övertygad om att det var en gammal målning tills jag läste din text. Synd på trädet, men det fick ju en proffsig "begravning" ;)

  Håller med dig. Österlenska trädgårdar är inget höjdarprogram. Rätt segt faktiskt. Fick tips på nån blogg om Den njutbara trädgården. Har bara sett ett avsnitt än så länge, men det var bra. Funderar på höns. Undrar vad grannarna skulle säga?!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.