tisdag 21 januari 2014

Chiliflakes

I helgen blev det koreansk inspiration i grytorna. Bläddrade i  Ica's 'Buffe' och blev sugen när jag kom till reportaget om mästerkockskvinnan Jennies matlagning. Efter lite omdirigerande i receptet och några timmars långkok fick vi njuta av en såå god måltid. Revben a la Bibimbapstyle, marinerad spenat med sesam och gurkkimchi maldes gott ner med en dansk öl!


Burken med chiliflakes tömdes raskt i rätterna, men vad gör väl det när man har hela sommarens skörd torkad på lager. Fram med kaffekvarnen och det maldes så att ungarna hostade i angränsande rum! Denna omgången flakes blev en blandning av sommarens chilifrukter. Vad sägs om........

Hot Lemon

Mörka små godningar från den varigerade chilin

Star Flame

Czechoslovakian Black

Pasilla

....som poesi, va!?




1 kommentar:

  1. Nominom säger jag.
    Antar att kaffet kommer att bli starkt nästa gång!

    Kramar
    Vi-måste-ses-snart!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.