lördag 3 november 2012

Apropå Äppelslips

Jag läste ett blogginlägg hos Mina Rum. Hon skrev om äppelslips;

"Äppelslips. Känn på det ordet! Det är de sådana där streck som kan finnas på äpplen. Tydligen är de ovanligt många i år och det beror på att blomningen hade kommit igång när frosten kom tillbaka i våras. Då påverkas själva äpplet på så vis att de bildar sk. äppelslipsar. Strecken påverkar inte smaken men äpplena måste ändå klassas som andra sortering. Helt galet, om du frågar mig. Vad gör väl ett litet streck? Alla äpplen kan ju inte se ut som plastiga Granny Smith."

Det får igång mina tankar på vad som händer i världen? Blir vi människor dummare och dummare, eller har vi alltid varit ett så oerhört korkat släkte? Jag syftar naturligtvis här på att "vi" hellre köper ett perfekt Granny Smith än ett äpple med naturens egen slips.Det får mig också att tänka på små ovärldsliga saker som

 • Varför hälsar vi inte på hos varandra spontant längre? Det gjorde man alltid där jag är ifrån....
 • Varför tror föräldrarna idag att små barn har det bättre på förskolan än hemma i lugn och ro när mamma och pappa är lediga?
 • Varför vill "alla" ha bekräftelse på Facebook? Stannar utvecklingen i 15 årsåldern numera?
 • Varför är det numera livsfarligt för barn att klättra i träd?
 • Varför ger inte föräldrar barn gränser och därmed trygghet?
 • Varför pratar folk så mycket skit om varandra?

Hälsningar från en människa helt utan fel och brister..... 
 
"Det är synd om människorna". (Citat ur "Ett Drömspel" av Strindberg, år 1901)
 

4 kommentarer:

 1. Många bra tankar som jag också brukar undra över, särskilt som förskollärare.

  Ha en skön helg, Marie

  SvaraRadera
 2. Klokheter vill jag lova. Från en perfekt till en annan

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det härligt att vara helt utan fel och brister? Och att man är till på köpet är så snygg också! Jag gillar det ;)

  Ja, varför?!
  Har själv många gånger funderat på din första punkt. Här (i Skåne) ska det nästan alltid till en formell inbjudan. Skittrist! Det är stor skillnad från Skellefteå, där jag är uppvuxen. Där kom man in på en kopp kaffe/the och stannade i tjugo minuter och sen gick man igen. Spontant, avslappnat och utan "krav" på att få nåt att tugga på. Mer sånt!


  SvaraRadera
 4. Kul att du citerat min blogg! Det har jag aldrig varit med om tidigare.

  Och visst kan man undra vad som är på väg att hända med "folk". Allt måste vara så perfekt nuförtiden att man hellre väljer ett glansigt, besprutat äpple än ett ett ekologiskt odlat, med någon liten skravank. Ska det bli likadant med människor?! Om man har någon liten rynka eller annat "skönhetsfel", ska man ignoreras då?

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.