måndag 6 februari 2012

Funderingar kring ett frö

Många trädgårdstokar blir alldeles äggasjuka nu. Det är någonslags inneboende drivkraft. Man vill se nytt liv spira! Nu är det inte så att jag menar att jag reproducerar mig varje vår (även om folk kan tycka det när man har lite fler barn än de flesta tycker är lagom...:-)) ) utan jag syftar mest på frösådderna. Kan undra hur många frö som sätts i jord bara idag? Med varje frö planteras ju...hopp. Fräckt! Det gillar jag att tänka på.

Fröhus från Hibiscus coccineus

Jag skördade frön från min Hibiscus coccineus häromdagen och nu är några av dom i jorden. Inte vet jag alls hur grobarheten är, om jag sått för tidigt eller om jag skulle kanske ha preparerat dom på något sätt (blötlagt, filat....whatever?). Ser jag dom inte spira inom någon vecka får jag väl prova på något annat sätt. Erfarenheter någon?

Nyutslagen blomma, Hibiscus coccineus

I Thailand häromveckan kom jag till insikt om vilket fantastiskt frö kokosnöten är. När vi flöt runt på en nöt där tänkte jag tanken:

- Lämna aldrig hemmet utan en kokosnöt...

I den finns ju nästan allt man behöver för sin överlevnad. Flytverktyg, om du råkar behöva driva med vågorna till en öde ö, mat, dryck och vilken fantastisk skugga och sedan material till en hydda du får när du planterat kokosen och palmen vuxit upp. Att sambon kom med motfunderingar om hur jag både skulle flyta på nöten och dricka mjölken gjorde mig inte på något vis nedstämd eller mindre lycklig över mitt nya valspråk.

Kokosnötter...f'låt, nöt, på Koh Lipe1 kommentar:

  1. Blomman ser ju nästan overklig ut, hoppas fröna tar sig. När det gäller morfar och resan så agerade han inte Ioan Ursut, utan vi hade som tur var en 24 timmars assistans. Så efter några timmar kunde vi fara vidare och då hade ju jag lyckligen hunnit shoppa en väska också:-)

    Kram
    Anna

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.