måndag 19 augusti 2013

Med Vresrosorna i den svenska sommarenVarje sommar brukar vi i Vresrosorna (vårt lilla trädgårdsgäng) åka på en liten trädgårdsresa. Det har blivit olika plantskolor och trädgårdsbesök. I år var inget undantag utan vi for i väg en dag i juni. Det blev plantskolebesök på både Rångedala och Cramers och jag bjöd in till övernattning på vårt Sjövik.

Vårt Sjövik vid Dalsjön
Senare i sommar gjorde vi en heldag i Falkenberg och besökte sex av våra sju Vresrosträdgårdar (sjunde Vresdamen kunde tyvärr inte vara med). Besök i våra trädgårdar hör ju till "vardagen" på våra träffar men att göra alla på samma dag, vid samma odlingstid var annorlunda.


Fikapicnic i det gröna hos Rosenvit-Vresan


Njutbart hos en annanVresros
Vi fick verkligen uppleva hur olika samma växt stretar på i olika jordar, väderstreck och andra förhållanden. många aha-upplevelser. Det får vi göra om!

Påväg i Faurås till en tredje ros.
Vi susade runt i Kerstins gamla amazon till bil timme efter timme, pausade lite med fikakorg och slog sedan klackarna i taket som avslutning med en god middag och vin på Restaurang Ocean här på Skrea Strand. Vi konstaterade att vi kommer att bli ett härligt, snurrigt, förvirrat gäng gamla tanter så småningom (lååångt kvar naturligtvis, men känslan liksom trängde sig på!:)))) Åh, vad underbart och fnissigt det kan bli.

Färgmatchat hos en vrestant

Vresrosorna blev till när jag satt som ordförande i Trädgårdsföreningen Uppsticklingarna här i Falkenberg. Jag frågade några medlemmar, som jag kände mer och lite mindre innan, om dom ville liksom jag...lite mer... Det ville några. Vi började att träffas så gott som en gång i månaden året runt och vi älskar alla trädgård, mat och dryck. Utan ordningsföljd... Varje gång vi ses har vi något trädgårdstema att spåna kring. Det där med temat kan vara olika allvarligt. Ibland kan det vara förberett och ibland alldeles bortglömt och spontant.
 
Mossig groda bland daggkåporna hemma hos en Vresros

För två år sedan (!) kom Christina Högardh-Ihr på besök för att göra ett reportage om Uppsticklingarna och om oss Vresrosor.

Moi!
I sommar kom det så på pränt i ärevördiga Allers veckotidning (maken till aktuella nyheter i den tidningen....). Så nu är vi Vresrosor världskända bland alla 70-plusare i hela vårt avlånga land. Hoppas att många blir inspirerade, copycattar oss och bildar liknande nätverk!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.