tisdag 12 mars 2013

Dagens skörd

Första riktiga vårröjet avklarat. Man känner sig så j-kla nöjd ska ni veta. Fast det vet ni ju. Ett rejält släp med ris, gamla löv och tråkigt avklipperi ivägkört till tippen. Under lövhögar hittades en hel del spirande grönt. Misstänker att De Små Gröna kommer att bli en smula överraskade av kylan nu i natt när det skyddande lövtäcket försvunnit...men man kan inte vara alla till lags. Det gäller även för mina älskade växter. Nu hade jag bestämt mig för att rensa i röran, och enligt min almanacka är det vår.

Champagnehuset är avtäckt
Den första mars avtäcktes bubbelväxthuset ute i uterummet. Då hade inte fläkten behövt jobba på länge. Klart som fasen att det smäller till med över 10 minus igen på nätterna då! Ska fundera vidare här i kväll om jag ska behöva kränga på bubblorna igen. Beslutet är inte taget ännu.

I morse när jag gick till jobbet, tiiiidigt, sjöng fåglarna som galna. Sånger om våren och kommande roligheter ekade längst Strandvägen så att det stod härliga till! Dom struntade fullkomligt i att termometern var under minus-10-strecket. Dom prisade våren och var lyckliga. Det borde vi också göra. Fast det gör vi inte. Vi är människor.

Dagens skörd av Miscanthuspinnar till sommarens odlingar

4 kommentarer:

 1. Håhå vad roligt att du är tillbaka på jobbet igen.
  Fåglarna är våra vänner men jag tror att just nu sjunger de för att överleva i kylan (eller så är de lyckliga över ljuset precis som jag).

  Kramar till tusen
  Annapanna

  SvaraRadera
 2. Och lite snöhelvete på det också, när tar det slut?

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Anna här ovan.
  NÄR????

  SvaraRadera
 4. Just idag fattar jag inte varför talgoxen sjunger. Det är ett under att han lyckas hålla sig kvar på en gren i den här vinden!

  Vår! Vi vill ha VÅR!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.