söndag 2 december 2012

In från kylan

Förra veckan njöt jag enormt av all inspiration i nya växthusbibeln. Man ville inte att den skulle ta slut, trots att jag sträckläste som en uthungrad bokstavsnarkoman från pärm till pärm. Försökte att ta det lugnt och spara lite på den... Omöjligt!
 
Har du inget växthus ännu, så vad du än gör, köp absolut inte boken! Om du inte är beredd att göra verklighet av dina drömmar alltså. Jag tror inte att man kan öppna den och glutta ens pytteliiiite utan att bli totalt såld och helt nöd och tvungen att bygga sig ett växthus!
 
 
 
 
Tur att jag redan fått mitt bygge klart annars hade jag gråtit blod av längtan. Nu kunde jag titta på alla hundratals bilder och bara tänka inspiration inför nästa år. Alltid någon liten idé att stjäla och göra sin egen variant på.
 
Här bjuds på några bilder från gårdagen i mitt växthus.
 Det var bilder från gårdagen det. Soligt men kallt, kvicksilvret gick ner till minus 8 grader här på Västkusten. Idag ser det annorlunda ut därute. Som en bieffekt av kylan börjar sambon gnissla och knorra. Inte av kyla utan av den traditionsenliga surheten över min önskan att hålla frostfritt. Senaste dygnet fick fläkten jobba på bra i växthuset för att hålla temperaturen mellan 3 och 6 grader. Sambon uppskattar inte tilltaget lika mycket som växterna.


Pelargoner, oliver, mandevilla, fuchsior, fikon, rosmarin, citronverbena, eucalyptus, och annat har stortrivts och t.o.m tomat och chiliplantor har stått kvar och gett mig skörd tills idag. Nåja, allt för husfridens skull, så nu har dom fått flytta in i "orangeriet" i stället och framöver blir det även övervintringstältet för en del av växterna.


Efter en solig kall dag spenderade vi kvällen i grannens balja. Sambon som hoppat upp för att ta kortet förstod plötsligt vikten av att hålla frostfritt........

Välkommen december!

4 kommentarer:

 1. Gud vad mysigt det ser ut att bada men jag är såå glad att slippa bada fniss
  Jag måste verkligen skaffa den där boken :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Det ser ju ut som om det är sommar hos dej på västkusten!

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Å kanske kan få glutta lite i boken och inspireras på onsdag.
  Snygg mössa
  kram
  Mari

  SvaraRadera
 4. Undrar om jag verkligen vill låna den boken...eller rättare sagt, undrar om Magnus vill att jag läser den boken...
  Utan växter i Lidret innebär väl mer plats för tanter?

  Vi ses på onsdag, TJOHO!
  Anna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.