lördag 3 december 2011

Vresmys

Trädgårdens rum var temat för kvällen när vi intog Kerstins växthus häromkvällen. Hon hade pyntat hela vägen in från parkeringen. Levandes ljus, pyssel och mys vart ögat än landade. Man blir salig ända innanför pälsen.

Känner man sig välkommen eller VÄLKOMMEN?
Glögg, tilltugg och trädgårdsprat snurrade runt därinne i växthuset och hade jag fått bestämma hade vi suttit kvar därute hela kvällen. Men racletten väntade därinne så vi fick traska på. Tyvärr (eller inte!) var det strömavbrott så vi fick fortsätta att sitta i det levande ljusskenet och osten fick brännas med brylebrännare. Vi kunde haft det sämre.

Mari läser högt ur "Lusten att trädgårdera" av Henrik Valentin
En sådan kväll sparar man i minnet vill jag lova! Nästa gång vi ska ses är det tema fröer som ska avhandlas. Kanske några sambeställlningar från frökataloger och har man tur har någon med sina egna fröer för byte. Är det något speciellt som jag behöver inför nästa säsong? Något som jag inte kan var utan? Framförallt kanske det är läge att rensa i frölådorna inför den kvällen.....

Kerstin bränner racletteosten  i pannlampans sken

3 kommentarer:

 1. Tur att man kan hitta alternativa lösningar när strömmen går.
  Jag satt och mös i ett växthus (i Marinas trädgård) när stormen Berit ven utanför. Hur mysigt som helst. Får ju världens växthuslängtan!

  Ha en fin andra advent. Kram!

  SvaraRadera
 2. Ta med dig några godingar från resan kanske.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Det är kanske inte så kul när strömmen går, men det ser onekligen mysigt ut med högläsning i pannlampans sken.

  Tack för infon om kungakronan! Olika användningsområden var det ja. Jag har inte tänkt på män på det viset, men du har ju helt rätt! :)

  Önskar dig en trevlig vecka!
  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.