måndag 5 december 2011

Pelargonsnaps till jultomten

Kära Mari, jag sker din vilja och publicerar här receptet på pelargonsnapsen. Eller recept och recept förresten. Det är bara att känna, smaka och få den rätta känslan i "teblanningen".

Royal oak, Piggelindoftande (enligt min näsa) pellis som hamnat i min snaps någongång.

Jag har brukat ta, till en liten flaska med vodka, ungefär en handfull blad från en doftpelargon (har nu för mig att jag läst någonstans att doftisar med en viss smak skall ej användas pga att smaken blir....sämre...men var/när/hur eller vilken sort kan jag inte komma på just nu, men det är säker alldeles uppenbart när man doftar sig fram i sin odling....Jag har dock alltid tagit lite citrus och piggelin-smakande sorter).

Hacka pelargonbladen fint (kanske inte behövs, men det känns som om det innersta eteriska kommer fram bättre då) och blanda i vodkan. Jag  tycker att det är  smidigast att blanda allt i en bunke först och inte hälla på flaskan förrän det är dags att bjuda tomten eller vem det nu är som skall ha sig en hutt.

Häll på en liten gnutta honung eller rå/rörsocker efter smak och tycke. Låt stå en vecka eller så och häll upp på flaska. Drick, njut och var glad!

2 kommentarer:

 1. Tack goa du!
  Tror du ardwic cinamon funkar eller ska jag köra på cocacola pelagonen?
  Njut kvällen

  SvaraRadera
 2. Låter spännande med pelargon-snaps. Själv har jag gjort min egen HirkumPirkum, dvs. snaps kryddad med Johannesört. Får väl se på julafton hur den smakar. Kanske är rena rävgiftet!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.