fredag 26 augusti 2011

Österlen inkl. frukost

Var vi satt förra helgen? Läser ni Rosenvits blogg så vet ni. Och jag har ju hotat Rosenvitchen med att offentliggöra några bildbevis....Här kommer dom....

Några dagar innan avfärd var det ett hiskeligt ståhejande om medtagen frukost eller ej. När jag först gav förslaget gick sambon i taket. -Inga j--la stopp på nedvägen, har jag satt mig i bilen så är det "strajt ahäd", lät det. Någon dag senare ringde Herr Rosenvit.
-Jo, jag har smsat sambon din och undrade om vi kanske skulle packa ner frukost och picnicka på nedvägen.....
-Och vad fick du för svar? Undrade naturligtvis jag (som var lite rädd att resan nu inte skulle bli av, hade dom blivit ovänner kanske???)
-Att jag fick fråga dej. Han vågade inte bestämma det.....


Frukost i Våxtorp. Blev det.

Efter lite tappade tänder, värkande axlar, kontaterade av noll hörbarhet i ett inflammerat öra och samtal om streptokocker for vi sedan "strajt ahäd" till Simrishamn. Med några stopp i Vitaby och Kivik.


Eftersom Rosenvit redan skrivit på sin blogg om hur himmelskt och underbart allt var behöver jag inte ödsla mitt bläck på det. Läs inne hos henne!


Vi bodde på Kockens B&B på Apotekarens trädgård. Efter att trädgården stängt för dagen fick vi fördelen att ha den för oss själva. Grusligt härliga timmar i solen.


Slumpen hade fått oss att boka bord på underbara underbara 'Bellas Bistro' (som jag till skillnad från Rosenvit inte tänker göra reklam för....jag vill ABSOLUT få plats själv nästa gång jag vill boka bord där!!)


Utan att göra reklam kan jag underskattat säga att maten, drycken, allt var såååå bra...


Medan gubbarna sedan fortsatte Österlenmästerskapet i Backgammon badandes i blod, svett och tårar satte vi mer sofisktikerade damer oss under silverpilen inne i trädgården.


Raka vägen hem till vardagen ville vi inte, så trots ömmande axlar, tappade tänder, streptokocker och inflammerat ytteröra som nu lagt till förkylningssymptom med tilltagande feber gjorde vi några avstickare "strajt ahäd". Åbergs Trädgård i Ystad, Ale stenar och Smygehuk var några av stoppen. Hipphoppsjopp, så snabbt går ett dygn i goda vänners lag, och nu är det ett minne blott.


1 kommentar:

  1. Gärna sträjt ahäd fler gånger med er!!!

    Krya på dig kramar
    Anna

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.