tisdag 18 september 2012

Det gläder mig

När man ligger halvpall och river sin rostiga hals, snyter sin näsa och motar de virusonda andarna funderar man på vad som gör en glad. Det är naturligtvis mycket, men allt hör ju inte hemma här där tankarna nästan bara är gröna. Nummer ett just nu är ju mitt växthuslider (om någon nu lyckats missa det?!) Det går framåt sakta men säkert (attans att jobb, weekendresor och höststormar med tillhörande slagregn ska komma och avbryta älsklingsbyggmästaren allt som oftast!) och snart så.... Sedan bilden här under togs har det kommit på glas på framsidan, vägg där bak och hängrännor på sidan.

Det där med hängrännor och stuprännor blev det en liten extra runda med i planeringen (just planeringen kommer lite efterhand såsom stunden hopplar sig på). Sambon min undrade om jag skulle ha likadana rännor som huset just fick. Visst skulle dom det! När han sedan gav mig kalkylen måste jag ha angivit en outgrundlig min..... Sambon försvann ut i garaget och kom lite senare in med en prototyp som gavs till stadens plåtslagare dagen därpå...

Lieber Lider i motljus
Nummer två i gladhetsparaden är allt som blommar nu i trädgården. Min söta lilla väninna, Rosenvita kvinna, svävade ut över en av stadens parker förra året (eller var det förrförra igen, tiden går) och lyckades på något sätt få med sig några frön i fickan. Några letade sig sedan ända fram till mig. Dom såddes och en enda liten stackare av alla grodde och fick liv efter en hel vinters väntande. Den planterades ut i somras och nu blommar den, den cremefärgade Digitalisen...åhh!
 

Söta lilla creme de la creme-fingerborgsblomma
 
Den bleklila C.heracleiofolia 'Cote d'azur' är en goding som förgyller hösten. Plantan köptes på Horsabäck perenner för 3 år sedan och jag tänker varje år att den ska flyttas. Den har hamnat på en hög av gamla grästovor som blivit någonslags vildängskulle.... eftersom den kullen troligtvis inte kommer att bli trendsättande i något syfte så är mina tankar att göra om. Ni vet....

Trumpetclematis 'Cote d'azur'
 
Annat som kan göra en glad, när man ligger och tycker lite synd om sig själv i snorsängen, är när man upptäcker att man har en hel säsong "Gardener's World" inspelat att titta ikapp.......

4 kommentarer:

 1. Alltså det där är en sån bra idé så det är inte klokt!!!Tänk om även jag ska försöka utöva kvinnlig list o förvandla mitt växthus till ett Victorianskt växthus!!!Hur svårt kan det vá???Tänker jag nu superinspirerad av ditt inlägg.
  Hur ska jag nu lägga fram denna idé...har du några tips :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Det gläder mig att du hittade så mycket positivt trots sjukdom, krya på dig.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Baby! Är det jag som smittat dig eller är det nån på jobbet tro? Skit samma det är hur trist som helst. Men du har fattat grejen. En läkare sa till mig i våras att virus råder inget bot på. Det är bara att vara hemma och tänka postiva tankar och göra sig så mycket glada upptåg man orkar.
  Haha, jag visste att du skulle lyckas med digitalisen. Jag har väl rensat bort mina tusen gånger om verkar det som för här finns den mig veterligen inte. Jäklars så fin den är!

  Friskhetstankar till dig
  Annapanna

  SvaraRadera
 4. Inte mycket kvar på lidret nu.
  Inte mycket alls ;)

  Snorsäng låter astrist men jag hoppas du är uppe o skuttar nu igen!

  Krya-på-sig-kram!
  Tamara

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.