måndag 18 juli 2011

Blir sommaren tillräckligt lång?

Jag började att klippa i mitt vin. Gjorde jag rätt? Jag bad väninnan komma på en konsultation och fick bra tips.


Du kan inte klippa för mycket, bara klipp, sa hon. Och så gjorde jag det. Jag blev riktigt nöjd och nu känner jag mig modig och säker inför nästa år. Min tanke är att jag skall hålla den i ganska strama tyglar och leda upp den på och "under" altanen.


Det är en söt blå frilandsdruva, Vitis vinifera 'Boskoop Glory' (skall vara syn. med 'Schyler'). Den ska hinna mogna i augusti-september och vara härdig i zon 1-3. Plantan är nu inne på sitt tredje år och sätter frukt för första gången. Jag är mycket spänd på att se resultatet. Kommer den att hinna mogna...?

3 kommentarer:

 1. Bra att du vågade! Min erfarenhet av vindruva är just att de ska beskäras kraftigt och gallras för att få fina, friska druvor.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Min gamla vinranka är alldeles förväxt, med små mögliga vindruvor. Den har varit eftersatt i flera år! Men till hösten ska den skäras ner helt också ska den få börja om från början! Så du har gjort helt rätt, som har klippt ordentligt! Glöm inte att gallra inne i klasarna, för annars blir det så tätt, så det möglar! Hälsningar Christina

  SvaraRadera
 3. Du är ingen fegis, tro mig jag vet! Go for it girl det blir kanonbra.
  Jag hade kunnat betala för att få se storesonens min med strimlad juiceöppning.

  Vi ses!
  Anna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.