tisdag 8 mars 2011

På begäran.

Hur svänger man ihop en trevlig lördagseftermiddag med väninnan, var det någon som undrade. Här kommer receptet.


Blanda 180 gram glutenfri mjölblandning, 2 dl socker, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker,2 tsk bakpulver och 1 tsk fiberhusk.

Tillsätt 1½ dl hett nybryggt kaffe och 150 gram smält smör.


Vispa 2 ägg och häll i dom i smeten.

Blanda kärleksfullt och häll upp smeten i smörjd och kokosbeströdd form. In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.

Smält 100 gram vit choklad och blanda med 100 gram Philadelphiaost och 1 dl florsocker. Bred på något avsvalnad kaka. Garnera med strimlade apelsinskal.


Servera kakan på en solvarm terass tillsammans med ett eller flera glas (helst så kitchiga som möjligt!) väl kyld jordgubbsbubbel.

1 kommentar:

  1. Låter som ett toppenrecept! Ska lägga det på minnet:)

    Go´kväll,
    Rebecca

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.