söndag 3 oktober 2010

Aprikoser i tanken och silvriga päron

Det blev lite trädgårdsnjutande i helgen. Grävde lite, flyttade lite. Ja, sådant som vi trädgårdsgökar tycker är fullt normalt att ägna sig åt. Lyckades också få handlat ett aprikosträd 'Nancy' (Var i herrans namn ska jag placera det!!!!!?? Sambon har ju förbjudit växtlighet upp mot huset...och det som finns en sån härlig varm plats i sydvästläge som skulle varit perfekt! Attans, han lär märka om jag sätter det där....) och ett silverpäron (troligtvis lite mer lättplacerat) tio minuter innan stängningsdags idag.


Ett gardencentra här intill sålde ut till halva priset och det går ju inte att ignorera när man har trädgården full av plats. Jag ser det som livräddande insatser (det blir språket jag tänker använda när jag presenterar nykomlingarna för sambon. Det är ett språk han förstår eftersom han arbetar inom räddningstjänsten) både för träden och mig själv...

Visst vore det underbart om man lyckades få egna aprikoser i trädgården. Jag har inte så jättestora förhoppningar, men naturligtvis hoppas jag att en dag få stå med den första i hand och mobilisera för första tuggan. Minsann om jag inte redan känner smaken.

Äppleträdet som stod i trädgården när vi kom hit fick sig en ordentlig beskärning i helgen. Sambon klättrade upp och hojtade glatt: -Allt inåt och uppåt skulle väl bort va?


Medan jag sedan grävde en ny rabatt jobbade han på...Inte insåg jag att alla grenar på trädstackaren gick antingen inåt eller uppåt...Nåja, som jag sa till vänninnan Kerstin när hon kikade förbi idag; Nu ser man iallafall äpplena...grannens.

1 kommentar:

  1. Vad månde bliva?
    Dels av det stackars trädet och dels av Vide, ska han följa i sin pappas trädslaktarspår?

    Annapanna

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.