söndag 13 juli 2014

Sommar igen!

Ryktet om min död är återigen en aning överdrivet. Även så ryktet att jag slutat med de gröna tankarna! Tankarna och handlingarna frodas som aldrig förr. Eller ja, de är väl på samma nivå som innan iallafall. Det har bara varit sådär lite mycket, som för alla andra, under våren och försommaren.

Jag får erkänna att denna kärran var den flådigaste som jag hade att köra hem min nybakade student i. Men jag lovar att jag tog poäng!!
Jiddrans Petter, vad det har sprungit iväg! Roliga, kuliga saker som student för äldsta sonen och allt vad det för med sig, upptåg i både Provence och på Legoland, husbilsköp, planeringar av Skreastrandens cykelfest, sådant där tokigt som omvårdnad av familjen, en sådär 100 saker som verkade viktiga för stunden men som nu är bortglömda i den överkokta hjärnan och så förstås lite engagemang i jobbet på det. Ja, tiden har flugit. Min pensionerade far undrade varför jag inte uppdaterat bloggen.... 

Inte är det ofta som alla sönerna är samlade på en och samma bild, men här sker det! Modern ser gladast ut. Fast det är kanske för att förberedelserna är över. Nu väntar bara kalas!
En vecka av semestern har redan swishat förbi, fotbollsVM ligger som en liten tinnituston i bakgrunden, jag räknar rekord i dödade mördarsniglar i trädgården (16 stycken...jag vet, det är ett hån mot er med invasion, men 16 är ändå 16.) och andhämtningen börjar nu komma in i mer normal frekvens.

-Kom igen nu fotografen! Nu orkar vi inte sträcka på oss och le längre! Nu ska vi feeesta!!! Studentbalen väntar!
Frågan från bekanta, nära och kära kommer varje år strax innan juli anländer; -Vad ska ni göra i sommar? -Vad har ni planerat? Jag förstår inte frågan. På sommarsemestern vill man göra så lite som möjligt. Vi bor på en fantastisk plats (Skrea Strand) som turisterna vallfärdar till, vi vill utnyttja den. Vi har vårt Båstad och vårt Sjövik. Jag vill vara i trädgården. Jag misstänker att vi lär kunna fylla dagarna med lat meningsfullhet...

Några veckor senare och jag hade fått uppleva de blommande lavendelfälten i Provence. Nåväl, vad är väl en bal på slottet som någon annan i-landsprinsessa uttryckt sig. 
I kväll var vi barnlösa (med undantag för en utarbetad son som stupat i en av husets skyttegravar efter ett 11-timmars pass på GeKås/Ullared...), det blev räkor och vin. Vad jag och sambon pratade om? .... Politik, vad vi anser om privatiserngar och det stundande valet....hepp!

Denna spretiga text tillsammans med en flaska Moet mötte mig när jag kom hem efter sista arbetsdagen innan semestern... Nu väntar 4 veckors ledighet!

2 kommentarer:

 1. Ja, ibland blir det så. Livet kommer emellan helt enkelt. Och du verkar ha haft fullt upp. Hoppas att du får fyra riktigt sköna och avkopplande veckor.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Du är bäst!
  Men kan inte Stickan vara gästbloggare nästa gång det tjorvar till sig?!...

  Annapanna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.