måndag 16 mars 2015

Lite mer...

Vår igen och ny säsong i det gröna. Livet börjar att vakna på nytt. Eller vakna igen förresten, visst pågår säsongen hela året. Trots att man känner det som en oändlig tid emellan sensommar och de nya vårtecknen så går det ju hiskeligt fort!

Hela vintern tänker man, funderar och letar inspiration och så tror man att nu...nu när våren kommer ska alla idéer förverkligas och stordåd skall ske. Nu ska trädgården bli precis så som man önskar.

Men vad önskar man egentligen? Och man börjar plötsligt tänka på den där lilla, lilla detaljen pengar. Det kostar. Man vill ju så mycket! Och så sitter sambon och tror på fullaste allvar att trädgården är...färdig. Men man kan ju alltid leka med tanken att man har en obegränsad budget, obegränsad tid och obegränsad ork. Om så hade varit fallet, hade man då anlagt om hela trädgården och renoverat huset till ett drömboende? Fix och färdigt på en månad och sen lever man lycklig för att man får det precis som man vill ha det.

Nä. För utan drömmar, tankar och planerande så blir det ju liksom inte ROLIGT. Rätta mig någon om jag har fel.

Drömmar som ska realiseras denna säsong är iallafall att få till lite "väggar" på framsidan av trädgården. Lite mer gröna inramningar. Eller så gör jag det nästa säsong, det finns ju så mycket annat jag drömmer om. Lite mer "tak" i trädgården, lite mer odlingsyta, lite mer avskärmning till grannen, lite bättre och bördigare jord, lite större växthus....lite mer....bara sitta och njuta.

Det måste till mera väggar för att lumma till det...

2 kommentarer:

 1. Så rätt. Ofta är drömmarna det bästa.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Det får aldrig bli färdigt för då slutar drömmarna och utan drömmar dör vi ju och så kan vi inte ha det!

  Kram
  Annapanna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.