tisdag 8 maj 2012

Spretiga tankar...

...innan jag går ner i källaren och sätter mig vid symaskinen. Mittemellansonen (hur kan man var mittemellan av fyra tänker ni...) ska ha sina badbyxor uppsydda innan veckans Kretaresa. Knäna måste få solbränna.

Körsbärsblom
Det är lite som att bo i Nangijala nu. Körsbärsblom och annat åtyg som man blir så glad över!  Det går så fort så fort trots kallare vindar. Har man varit på jobbet i några timmar känner man knappt igen sig bland bladverken när man kommer hem.

Som en blommande oliv, Silverpäron

Kände igen mig bland bladverken gjorde jag inte en dag i vårvintras.... Grannen, som är sommarboende, huvudstadsbo, gjorde sin största gärning i trädgården någonsin. Det är bra när man vill, men kanske att man ska läsa på liiite först... Han måttade med sågen och tog i. Alla träden kapades på 2½ meters höjd. Jag skojar inte. Dom KAPADES. Vad ska jag säga...Nu har vi underbar kvällssol lääänge på altanen. Härligt. Man blir inte gladare av att gråta, jag måste skratta åt det. Det blir liksom roligare då. Jag är inte heller något proffs i trädgården, jag vill också mycket. Vi är nog ganska lika, jag och han, trots allt.

Vides vårdträd, M.soulangeana, med en M.stellata i bakgrunden.

I morgon är det ledig onsdag igen. Har inte vågat titta på vädret. Det blir säkert trädgårdsväder. Blir det inte det så blir det väder för att sitta i stolen min (jo, det ÄR bara min stol - nu låter jag som en katt, ser jag) och läsa nyaste boken, 'Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar' av Agneta Ullenius. Kan undra när jag kommer dit, till Chelsea? Häromåret var det nära, men av olika anledningar blev det inte av (En av dom var att man inte fick ha barn med sig in. Hur kul är det att lämna familjen utanför och vandra där ensam en hel dag eller två...Hade nog varit alldeles, alldeles underbart, om ni frågar mig...)


Kungsängsliljor

Från engelska delen av familjens håll försöker dom dock övertala mig att i stället åka över när det är Hampton Court showen. Dom säger att den är sooo much better. Framtiden lär visa hur det blir med den saken. Någon som har egen erfarenhet? Hittills i boken har jag läst att det dricks mycket champagne och Pimm's på Chelsea (10 000 flaskor champagne och 24 000 glas Pimm's på en vecka, det är mer än vad sambon shoppade i Tyskland häromveckan så det lär bli fattigt i denna trädgården i sommar, i jämförelse) Får man inte det på Hampton Court tro?


'Purissima'
I veckan blir det Vresrosträff. Denna gången ska vi hålla till hemma hos Elisabeth, och inte nog med det, hon tänker visa oss ännu en trädgård. Kommer nog bli anledning att återkomma med inspirationsbilder. Vi Vresrosor har startat en blogg tillsammans. En alldeles egen hemlig blogg, dold för övriga världen, bara till för oss och våra tankar, våra frågor och sådant vi vill förmedla till varandra. Det rekommenderas verkligen om ni har ett liknade litet gäng som träffas då och då. Det blir liksom ännu mera att prata om och kring när man ses.


Kontraster

Nä, nu väntar verkligen badbyxorna på mej. Hör hur dom ropar.

'Shirley' och 'Negrita'

Ner i källaren med mig och sy upp en centimeter eller två.

Pionerna lovar en hel del i år

Jag är såå sysugen...

Den fyllda vitsippan möter mig vid entrén

3 kommentarer:

 1. Love your pics, måste väl skriva lite engelska nu när du nästan är där, i tankarna i alla fall. Pimms är ju attans gott...
  Hoppas det inte blir hoppestygn för då blir det till att sprätta kan jag tro.
  Det är en av dina styrkor: att skratta när gråten egentligen borde vara nära. Men är du verkligen lik honom, grannen???

  Vi ses snart!
  Annapanna

  SvaraRadera
 2. Spretigt men kul :)
  Herregud, vissa borde inte få vara utomhus. Att bara kapa träden rätt av så där. Skottpengar! Bra för er iofs som får mer sol. Men ändå.

  Kreta? Inte illa alls. Inte alls illa. Inte avis alls :)

  Har tyvärr ingen erfarenhet av vare sig Hampton och Chelsea. Hade gärna åkt dit, men får aldrig tummarna ur...

  SvaraRadera
 3. Blev det några bysser kvar:-)

  Kram
  Anna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.