onsdag 22 oktober 2014

Växthusets glöggfas

Nu är det snart dags att natta lusthuset för vintern. Sista tomaterna är skördade därute (en hel månad tidigare än förra året!) men chili finns ännu kvar i massor. Dom får stå därute en liten tid ännu innan jag skördar hela härligheten och lägger på tork. Pelargoner som stått ute i trädgården har flyttat in som mellanlandning, innan vinteridet i La Orangerie väntar. 


Eller nattar och nattar förresten. Det gör jag ju knappt. Växthuset används ju faktiskt hela året, på olika sätt. Nu går vi snart in i en ny fas kan vi väl kalla det då. Glögg- och Glühweinfasen kanske vi kan säga, hellre än odlingsfas. Olika njutning i lusthuset beroende på årstid alltså.


Apropå växthus så har en nära vän gått och beställt sig ett j-dra lyxväxthus på Willab nu. Leverans i december. Ja, vad ska man säga.... Aldrig att jag kommer erkänna för henne att jag är sååå avundsjuk att jag blir blå i ansiktet när ingen ser! Jag kommer bara att le mot henne och låtsas att jag verkligen unnar henne detta paradis....


För inte i världen att jag skulle vilja byta ut mitt härliga växthus - hitforslat på bilsläp av far och annan släkt längst E6:an, vidare påbyggt av sambon med spik och kärlek, mot ett stoooort...lackerat...lyxigt...byggt på mur...


Fast jag hade nog fått plats med både ock på tomten..... Och tills det händer och sker kan jag väl alltid försöka njuta lite glögg och glühwein ute på Skreahills också.

4 kommentarer:

 1. Förstår att du inte vill byta ut ditt växthus. Vilket personligt och fint hus du har.

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att ditt växthus ser helt perfekt ut. Att det dessutom används året om är ju extra bonus om du frågar mig. Jag ser fram emot att kunna gå direkt inifrån och ut i mitt nybyggda växthus. Det kan jag kanske efter nästa sommar. Då ska jag verkligen utnyttja det till max.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Visst skulle det vara kul att se ditt blå ansikte, det är alltid kul att se dig oavsett färg egentligen. Men kommer du hit och blir blå tror jag det blir lite HLR.
  Glögg och glühwein ska det bli naturligtvis här på Skrea Hill. Men innan det blir verklighet kommer jag gärna till ditt lilla glashus för det är en plats på jorden jag älskar och som jag ibland kommer på mig själv att längta till.

  Rosenvita kramar

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.