lördag 1 mars 2014

Hot Lemon

Ännu har jag inte kommit in i den där åldern där man tjatar om och om igen och inte kommer ihåg att man berättat om den där fantastiska händelsen innan. Jag är i åldern där man tjatar om och om igen men fortfarande kommer ihåg att man tjatat om det innan.


Vad jag vill komma till är att jag veeet att det inte är länge sedan jag gjorde ett liknande inlägg här på bloggen som det här. Chiliflakesinlägg. Tycker du att det är för tråkigt så hoppa gärna vidare till denna sidan i stället och läs om något annat.


I kväll skulle det bli lite fiskmiddag i huset och när jag kom till kryddningen var besvikelsen stor när jag upptäckte att chiliflakes/pulverburken var tom. Attans! Tur att jag kom på att sista skörden av chilin 'Hot Lemon' fortfarande stod på tork ovanför pannan i källaren. Dom har tagit ganska lång tid på sig att torka men nu var dom perfekta! Kaffekvarnen som numera tjänstgör som chilikvarn plockades fram och chiliröken stod snart som ett hett moln över köket. Man hostar och fräser som en krutpepprad katt medan processen pågår men sedan har man ett härligt hett pulver att njuta av!


'Hot Lemon' passade perfekt i kvällens fiskbiffar med kräft-och avocadosalsa. Såå gott! 'Hot Lemon' blir en ganska stor buske med många frukter (i växthus). De gröna omogna frukterna står i givakt rakt upp för att sedan vända på sig när de mognar till gult. Den är lagom het (vad är lagom het när det handlar om chili vet jag egentligen inte, men lagom för mig...) och enligt förståsigpåare ska den ha en ton av citrus i smakspektrat. Fast det hörs ju på namnet så det behöver jag ju inte tjata om...

1 kommentar:

  1. Jösses det lät gott!
    Här åt vi smarrigt värre också. Det ska vi nog bjuda på nån gång.

    Annapanna

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.