söndag 22 maj 2011

Weekend i spenaten

I helgen blev det en tur i liten vinglig buss med Uppsticklingarna. Vi for till Alnarps plantskola Borealis och lyssnade på Kenneth Lorentzon och Rolf Nilsson (fast han sa inte mycket...) när dom pratade om pioner. Ingen höjdarföreläsning.


En tur runt den omtalade plantskolan men hittade ingenting som jag alldeles gick i taket över. Det blev dock en vit pion 'Charles White', en Geranium sanguineum var. striatum och en Tricyrtis 'Yellow Sunrise'. Tomhänt kan man ju inte gå.

Vi for vidare till Gyllings trädgård i Glumslöv. Dagens höjdpunkt! Jag har besökt denna trädgård förut och jag misstänker att det kanske inte är sista besöket. Dom har verkligen lyckats göra sig ett paradis. Spännande växter och träd och en helt fantastisk plan!


Hade det inte varit så stört omöjligt att fotografera vita blommor i illande solsken hade det framkommit här hur häftigt det är med två höjder på Rhododendron och en dubbel trillium som liksom gifter sig in i varandra...


Här vill man bara bada under dom tuktade vildplommonen. Åh!


Alliumbollar ploppar upp här och där och överallt. Och på alla ställen så rätt!


Jösses! Mina söta 'Vresrosor' Lisbeth och Kerstin satte sig väl inte på löken.....??

Dagens eftermiddag spenderades hemma hos rosenvita vresrosen Anna. Vi planerade Vresrosornas tur på årets Trädgårdsrundan.


Jag tänkte gått en runda i hennes gröna sköna med kameran, men just när tillfälle gavs började regnet vräka ner. Anna sprang kvickt in i växthuset för att plocka ihop en goddiebag till mig.


Jag kom hem med en plantpåse innehållande Caspians egensådda melon, Annas specialmelon (Edens Gem, jag glömmer aldrig första tuggan på en parkbänk på Sofiero...) och en salladsgurka.


Nu kom jag på att jag missat Trädgårdstoppen i kväll så jag får hoppas att sambon inte glömt att spela in till sin älskling. Rusar genast för att ta reda på detta.

3 kommentarer:

 1. Tack för värmen du sprider i hjärtat!

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Sista avsnittet av trädgårdstoppen och jag som precis börjat titta!
  Peter är det han som har apotekarnas?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser ut som en mycket trevlig utflykt!

  Ha en fin kväll,
  Rebecca

  ps. skolgården är faktiskt kommunal, även om man inte kan tro det:)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du skriver en hälsning.

Har du ingen egen blogg eller googlekonto, klicka i Anonym så kan du skriva en hälsning ändå.